Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس برنامه بلند مدت ۷ ساله، سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) در پروژه‌های جدید پتروشیمی بیش از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌کند.به گزارش «انرژی امروز» از نیپنا، ابراهیم محمود‌زاده با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح هدف گذاری های خود را برعرصه‌های جدید سرمایه‌گذاری و نیز بخش‌های صادرات محور متمرکز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اظهارکرد: «ساتا قصد دارد سهام برخی شرکت‌های اپراتوری را خریداری و از امسال در این حوزه جدید فعال‌تر شده و ازسوی دیگر با سرمایه‌گذاری در صنایع صادرات ‌محور، بهره اقتصادی مطلوبی کسب کند. همچنین با توجه تجدیدناپذیری انرژی‌های هیدروکربنی، در آینده دیگر حوزه هدف ساتا برای سرمایه‌گذاری، حوزه انرژی‌های نو و تجدیدپذیر است.»

محمود‌زاده به سرمایه‌گذاری‌های جدید ساتا اشاره کرد و گفت: «براساس یک برنامه درازمدت ۷ ساله در پروژه‌های جدید حوزه پتروشیمی بیش از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌کنیم؛ به عنوان مثال با نهایی شدن قرارداد خط لوله ایرانشهر ـ چابهار برنامه‌های احداث واحدهای پتروشیمی در منطقه آزاد چابهار در دستور کار قرار گرفته است و در صورت جذب سرمایه‌گذاری در این منطقه می‌توان شاهد ایجاد قطب سوم پتروشیمی ایران در منطقه مکران باشیم، چرا که وجود مشوق‌های مالیاتی و نزدیکی به بازارهای بزرگ مصرف همچون هند و پاکستان، این منطقه را برای سرمایه‌گذاران جذاب کرده است.»
به گفته او، توسعه این منطقه سبب آبادانی بی‌نظیری در منطقه مکران ایران خواهد شد و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است ۱۸ واحد پتروشیمی در این منطقه با سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری احداث شود که اخیرا ساخت دو واحد آن آغاز شده و تاکنون یکی از این واحدها بیش از ۵۰درصد در سفارش کالا پیشرفت داشته است.

 

سرنوشت پروژه کیان

محمودزاده به پروژه کیان اشاره کرد و گفت: این پروژه که هر ۳مرحله تولید صنعت پتروشیمی را در خود دارد، به بیش از یک و نیم میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. از سوی دیگر تا ۳ماه آینده در پتروشیمی متانول مرجان در عسلویه به تولید اقتصادی خواهیم رسید و فاز نخست پتروشیمی بزرگ بوشهر نیز امسال راه‌اندازی می‌شود.

رئیس سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) افزود: «بخشی از سهام این ۲مجتمع به صورت عمده در بورس عرضه شده و با توجه به تولید مناسب این مجتمع‌ها،شانس عرضه آنها در بورس زیاد است. البته این شانس برای پتروشیمی‌های کیان و ۱۷ پتروشیمی مکران بیشتر است و بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، سهام ۱۶ پتروشیمی منطقه مکران در بورس عرضه خواهد شد.»

او به سرگردانی سرمایه‌های کوچک در کشور اشاره کرد و گفت: «اگر مردم اطمینان داشته باشند که می‌توانند بدون ریسک در بازاری همچون اوراق مشارکت، به سود خوبی برسند، به‌طور حتم در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. حضور بیش از حد مردم دربازار ارز و طلا نشان می‌دهد ما شرکت‌های هلدینگی نتوانسته‌ایم عملکرد خوبی برای جذب سرمایه داخلی داشته باشیم و به‌نظر می‌رسد بایستی ساز و کارهای لازم برای استفاده از منابع داخلی تسهیل شود.»

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۹۰۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد

نرسی قربان کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی را دارا است، گفت: ایران از لحاظ تئوری می‌تواند به هاب انرژی تبدیل شود و سال‌های سال در رابطه با آن صحبت شده است زیرا ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارا است.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای قرار دارد که به چندین کشور مختلف راه دارد؛ اعم از کشورهایی که گاز دارند به همین جهت همواره بر سر این موضوع بحث بوده که ایران بتواند ایران گاز را از کشورهایی نظیر ترکمنستان که گاز دارند دریافت و به ترکیه، هند و.... بدهد که به دلیل تحریم‌ها مکان پذیر نبود.

به گفته این کارشناس انرژی تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست.

وی ادامه داد: برای به تعادل رسیدن تولید و مصرف باید تولید گاز افزایش پیدا کند زیرا گاز در سبد کشور ما سهم ۷۰ درصدی دارد و اگر بخواهیم تولید گاز را افزایش دهیم که برای تولید برق و سایر مصارف را پاسخگو باشد مستلزم سرمایه گذاری بیشتر است که مقدار آن بسیار بالاست و به گفته وزیر نفت ۲۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری نیاز داریم.

به گفته قربان در صورتی که سرمایه گذاری صورت بگیرد باید سرمایه گذاری خارجی باشد تا پاسخگوی نیاز ما باشد.

قربان در رابطه با راهکارهای بهینه سازی مصرف، خاطر نشان کرد: راه کارهای مختلفی در این زمینه در نظر گرفته شده است که یکی از آنها قیمت گذاری است به گونه‌ای که قیمت انرژی را به جایی برسانند که صرفه‌جویی در آن بسیار جذاب شود که به علت مسائل سیاسی چنین امکانی وجود ندارد

وی ادامه داد: راه کارهای دیگری نظیر سرمایه گذاری وجود دارد و بهینه سازی به طوری که در خانه و ادارات حتی کارخانه‌ها سرمایه گذاری صورت بگیرد تا مصرف بهینه باشد و با توجه به اینکه سرمایه گذاری وجود نداشته این نوع از بهینه سازی هم میسر نشده است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست‌های انرژی دولت مرتباً در حال تغییر است و هیچ زمان سیاست واحدی را در دولت‌ها مختلف نداشته‌ایم و همه این موارد دست به دست هم داده تا بهینه سازی به تعویق می‌افتد.

کد خبر 6090017 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • مشعل گازی تمامی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها تا ۳ سال آینده جمع آوری خواهد شد
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • پتروشیمی و فولاد ارزآورترین شرکتها در ۱۴۰۲/صادرات گاز نصف شد
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم